Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Prens Charles’ın ağrı terapisi

Biz insanoğlu; arabamıza gözümüz gibi bakar, bakımını düzenli yaptırır ama kendimize gelince yılda bir check-up bile yaptırmayız.
Yanlışsa yanlış deyin.
Geçtiğimiz günlerde vücudumuzdaki ağrılara faydalı olacak olan, yeni öğrendiğim şahane bir tekniğin peşine düştüm, sonra da oturdum arabamın servisini bir gün geciktirmeden götürdüğümü ama yıllardır checkup şurada dursun kan ölçümü bile yaptırmadığımı fark ettim.
Ataşehir'de Masista diye, özel tekniklerin kullanıldığı manuel terapi merkezindeyim. İç rahatlığıyla, 'Kaliteli yaşam merkezi' de denilebilir.
Bu teknik kaliteli yaşama önem veren Prens Charles'ın sıkça yaptırdığı bir terapiymiş. Terapi şöyle: Vücudumuzda hareket sistemi elemanlarından kas, bağ ve eklem bölümlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkan ağrı ve fonksiyon kayıplarının özel tekniklerle tedavi edilmesi yöntemi. Masista'da uzman terapist Cuma Karabaş, doktorların onayıyla tedaviye başladıklarını söylüyor. Terapi esnasında dışardan bir ilaç, cihaz veya elektriksel yöntem kullanılmıyor.
Çünkü sorun zaten vücudumuzun hareketleri neticesinde açığa çıkan ağrı ile ilgili. Cuma Bey, 'Uzun zamandır farklı tedaviler denediniz ve ağrınıza tam çözüm bulamadınız mı? Belki ağrınızın farklı bir sebebi vardır' felsefesinden yola çıkarak ağrının kaynağını tespit ediyor ve sorunu çözmeye çalışıyor.
Ben bu yöntemle ağrılarından kurtulmuş insanların peşinden gittim ve ağrılarımı hafiflettim. Siz de arada inandığınız doğruların peşinden gidin; bakın sonu benimki gibi faydalı yerlere çıkabilir.
Merkezin sahibi kendi bel ağrılarından manuel terapi ile kurtulduktan sonra burayı açarak başka insanlara faydalı olmak istemiş; ne güzel düşünmüş, vallahi bravo...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA